Taloussanomat, 25.3.2004: "Mies näyttää piirtoheittimellä valokuvia. Ensimmäisessä kuvassa on kymmeniä metrejä leveitä ja kilometreja pitkiä avohakattuja kaistaleita. Hän sanoo, että metsähallitus tekee tälläisiä kaistalehakkuita Ylä-Lapissa, puurajalla. Toisessa kuvassa on valtava metsäaura keskellä suurta ja syvään aurattua aluetta. Mies sanoo, että tälläisiä aurauksia Metsähallitus tekee samalla alueella. Kolmannessa kuvassa on kuollutta tunturikoivikkoa, miehen mukaan Metsähallituksen vesakkomyrkytysten jälkeä. Yleisö on ihmeissään. Se koostuu (brittiläisistä) metsäteollisuuden asiakkaista, jotka tutustuvat Metsähallituksen kestävään metsätalouteen.

Seuraavan puheenvuoron pitäjä pyytää miestä näyttämään ensimmäisen kuvan ja sanoo: "Sinähän tiedät, että tätä kuvaa ei ole otettu Ylä-Lapista."

"Mies hämmentyy ja myöntää, että se on otettu etelämpää tekojärviltä. Sielläkin nämä hakkuut lopetettiin 20 vuotta sitten kuten myös kokeiluluontoisesti tehdyt auraukset. Kolmannen kuvan tuhon aiheutti tunturimittarin toukka. Vesakkomyrkytyksiä Ylä-Lapissa ei ole tehty koskaan."

Taloussanomien ja Hannes Mäntyrannan mukaan tämä tarina on tosi. "Kuvat esitti vuoden 2003 joulukuussa Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pekka Aikio"

Mikä on totuus? Lukija päätelköön itse ja muodostakoon mielipiteensä siitä millainen äänitorvi saamelaisilla on maailmalla kiertelemässä.
Committee meeting on 15 December 2003, attended by Greenpeace, FANC, WWF, Metsähallitus , Mr Pekka Aikio and Stora Enso


Greenpeace, metsät greenpeace.org Matti Liimatainen ja Pekka Aikio, Matti Ikonen, greenpeace ja saamelaiskäräjät, Sari Kuvaja FSC aktivismi, aktivistit disinformaatio. Greenpeace työskentelee ekologisesti kestävän ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen metsien käytön ja suojelun puolesta. Maaliskuussa 2005 Greenpeace perusti Inariin ns. metsäaseman. Greenpeace haluaa osoittaa tukensa paliskuntien vaatimuksille oikeudenmukaisesta metsien.. Maailman alkuperäisistä luonnontilaisista vanhoista metsistä.

Make your own free website on Tripod.com